Koulu, päiväkoti, tontit - täällähän viihtyy koko vuoden
Puhoksen koulu

Puhoksen koulu on Kiteen ainoa kyläkoulu, ja siellä lapset saavat olla lapsia pitkään ja opetusta annetaan virikkeellisessä, luonnon ympäröivässä ja turvallisessa ympäristössä. Koulu on Puhoksen sydän ja siellä on noin 60 oppilasta. Koulun isossa pihassa on talvella jääkiekkokaukalo ja lähelle tehdään hiihtoladut.

Puhoksen koulun yhteydessä on maailman suloisin kirjasto, joka on auki joka toisen viikon torstaina (ei valitettavasti kesällä).

Lisätietoa täällä.

Puhoksen päiväkoti

Puhoksen päiväkodin lähiympäristö mörrimetsineen ja Vanhan Puhoksen leikkipuistoineen tarjoaa mahtavat puitteet monipuoliselle varhaiskasvatukselle. Päiväkodin toiminnassa painottuvat luontokasvatus, taidekasvatus ja liikuntakasvatus ja varhaiskasvatuksen henkilökunta on priimaa. Puhoksen päiväkoti on varmasti valtakunnallisesti yksi maailman parhaista varhaiskasvatuspaikoista, mitä asiakaspalautteeseen tulee.

Lisätietoa täällä.

Mörrimetsä

Mörrimetsä on Puhoksen koulun ja päiväkodin oppimisympäristö Oriveden rannassa, mitä hyödynnetään myös virkistyskäytössä. Vuonna 2022 metsään rakennettiin laavu, hirvitorni, lintujenkatselutasanne ja pitkospuita.

Liikuntapaikat

Puhoksen seurojentalolta lähtee talvella aivan priimaa oleva hiihtolatu. Yleensä Puhoksessa jo hiihdetään, kun toisaalla vasta laitetaan kesävarusteita talviteloilla, sillä hiihtoladuista vastaava Puhoksen Vesa tekee ensilumenladun tykittämällä lunta. Kesällä seurojentalon kentällä voi pelata esimerkiksi pesistä ja jalkapalloa, ja käydä lenkillä pururadalla.

Huvitie 7, 82430 Puhos

Puhoksen koulun pihalla on talvella luistelukaukalo ja kesällä voi pihassa pelata korista, potkupesistä (pesäpallon epävirallinen alalaji, jossa mailan, pallon ja räpylöiden sijaan peliä pelataan potkupallolla).

Kartanontie 5 82430 Puhos

Rehellisiä tekstejä Kiteen Puhoksessa asumisesta

Tässä hetkessä elämän suuri seikkailu

Ei kukaan sanonut, että se olisi helppoa

Miksi en matkaisi tunnin työmatkaa?

Tänne minä kuulun, täällä minä haluan asua